• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

ZAPISKI EWY

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • Bez kategorii
    • Fundacja Partycypacji Społecznej

PODRÓŻ KULINARNA DO STACJI ...

   

 

 

                 W dniu 6 grudnia byłam z grupą  ze szkolenia w restauracji Stacja Smaku w Udorpiu k.Bytowa.

                Restauracja ta serwuje dania kuchni przede wszystkiem staropolskiej ale także ma do zaoferowania pyszne

                dania kuchni regionalnej kaszubskiej. 

                   Miałam okazję posmakować wyśmienite dnanie rybne; zapiekany dorsz z sosem grzybowym z prawdziwymi

                grzybami  pod serową pierzynką, do tego dania serwowano surówki  o różnych smakach,

                wszystko wyglądało bardzo apetycznie a smakowało wyśmienicie. 

                                                               

                                                                 

                                                                                                    Dorsz z pieca

                 

 

                       Pyszny deser                                             

                                          

                                                                                                                                                  

                                                             Smaczna zapiekanka  

 

 

 

 

 

                    Szew kuchni Pan Mariusz Sulikowski, opowiedział nam o tych potrawach oraz o swojej pracy w

                    restauracji.  Seniorzy mieli okazję wymienić się  poglądami na temat potraw  z naszego regionu, co niektórzy

                   

                      wspominali  potrawy z dziećiństwa.                                                                                                                                                                  

                   Mieliśmy też okazję skosztować pysznego deseru -  fantazja lodowa z sosem truskawkowym , bitą śmietaną

                   potarte płatkami czekolady, które polecił nam szef kuchni.

                 

                                 Na sam koniec zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie wraz z szefem kuchni.  

                              

                                                                           

                                          

Pod wodospadem                                                                                              

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                  

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

                      

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

                                                                                              

           

11 grudnia 2018   Dodaj komentarz
S T A C J A S M A K U   restauracja  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Ewa1950 | Blogi